Klädkod: Mörk Kostym...

Nästa steg på skalan, ett snäpp över Kavaj, kommer då klädkoden "Mörk Kostym" som är betydligt lättare att tolka än den tidigare nämnda "Kavaj".

Mörk kostym innebär generellt en enfärgad kostym i antingen Marinblått eller Svart. Det sistnämnda passar sej dock bäst, och egentligen endast, på begravning. Åtminstone om man inte balanserar det svarta med någon positiv färg.
En helsvart kostym är som bekant den mest formella färgen, och näst efter svart kommer då mörkblå/marinblå. Det går alldeles utmärkt med både dubbelknäppt kostym som enkelknäppt. Men glöm inte att lämna den nedersta knappen uppknäppt på kavajen om den är enkelknäppt. Annars kommer stilpolisen och rycker i dej, och ingen vill väl ha med dom att göra?

Är det en konservativ tillställning så rekommenderas tveklöst en marinblå kostym. Däremot är det också mer accepterat (poängterat av king of sweden i sin guide, se nedan) med en diskret mönstrad kostym. Med betoning på Diskret. Alltså ingen dandyistisk flamboyant kostym i senaste mode. Något klassiskt helst.

Här finns en till guide hos King of Sweden som går igenom denna klädkod, både med text och bildexempel:
http://www.kingmagazine.se/Guiderna/Klader__Accessoarer/?article=107428

Kommentarer
Postat av: Becca

Vill du öka trafiken till din hemsida?

Bli då medlem på den här sidan:

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=beccanorman

2009-03-21 @ 14:26:23
URL: http://beccanorman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0